Algemeen

Je kunt niet alles weten!

In deze maatschappij komt een stortvloed van informatie op je af. Via TV, social media, internet en gewoon op straat. De huidige maatschappij is een informatie maatschappij: alles wat je wil weten is overal beschikbaar. Dat heeft veel voordelen. Om maar eens wat te noemen: toen ik nog kind was en een werkstuk voor school moest maken, moest ik toch echt op mijn fietsje het hele eind naar de bibliotheek rijden om informatie te verzamelen. Computers kenden we wel, maar die hadden we echt nog niet in huis en van internet hadden we al helemaal niet gehoord. Kwam er toevallig op de paar zenders die op TV beschikbaar waren een documentaire over het onderwerp van je keuze, dan had je mazzel. Tegenwoordig type je gewoon je onderwerp in op google en je vindt alles wat je nodig hebt, inclusief een paar plaatjes om je werkstuk op te leuken. Dat is het grote voordeel van de informatiemaatschappij: iedereen heeft toegang tot allerlei informatie. En dat geeft gelijk ook een nadeel: dan is het net alsof je overal verstand van kan hebben. Je leest gewoon een artikel en dan weet je het.

Doe het zelven op internet

Zo is het dus ook heel erg makkelijk om met behulp van internet te gaan klussen. Je hoeft er geen verstand van te hebben: je volgt gewoon het filmpje op YouTube stap voor stap en je maakt iets moois. Maar zo eenvoudig is het natuurlijk niet. Dat merkte ik toen ik een nieuwe dakkapel wilde. Dat is dus een behoorlijke klus waar je echt wel wat vanaf moet weten. Voor het grove werk huurde ik iemand in, maar ook de afwerking is belangrijk. Je moet echt het juiste materiaal vinden zoals bijvoorbeeld Keralit gevelbekleding. Op zich is het materiaal makkelijk te vinden, maar hoe breng je het aan? Natuurlijk, er waren weer talrijke filmpjes beschikbaar over het aanbrengen van Keralit gevelbekleding, maar ik besloot uiteindelijk maar een deskundige vriend te vragen.

Niet alles weten

Ik ben blij met de huidige informatiemaatschappij, maar ik denk dat het ook belangrijk is dat je je bij je eigen deskundigheid houdt. Mijn deskundigheid ligt niet in doe het zelven. Ik kan tot op zekere hoogte alles opzoeken, maar als ik een mislukking wil voorkomen doe ik er goed aan tijdig hulp in te roepen. Je kunt tenslotte niet alles weten. En dat is niet erg!

Auteur

info@accept-it.nl