Lifestyle

Tips voor de training van je hond

Ik heb vaak mensen horen zeggen dat je een hond moet opvoeden voor je aan kinderen begint. En ergens zit daar wel een kern van waarheid in. De opvoedtijd is veel korter maar ook intens omdat een hond je helemaal niet begrijpt tot je het hem langere tijd aanleert. In deze blog geef ik je wat tips die je kunnen helpen bij de opvoeding van je pup. Zo heb jij straks ook een vriend voor het leven. Lees je mee?

Op eerste plaats in je hart, de laatste in het gezin

Voor een hond is het gezin hetzelfde als de roedel. En je wilt dat jouw diertje naar je luistert en niet dominant doen tegen de rest van het huishouden. Daarom moet hij of zij op de laats plek komen. Zo krijgt de hond bijvoorbeeld als laatste eten en leert onder andere hier door zijn of haar plek in het gezin. Dit klinkt hard maar is nodig om dominantie en agressie tegen te gaan.

Geduld en consequentheid

Een hondje opvoeden duurt ongeveer twee jaar. Maar gedurende die tijd moet je consequent blijven en dat is moeilijk. Zeker als ze nog klein en schattig zijn, dan laten we ze al snel met van alles wegkomen. En ook geduld is een schone zaak. Door niet boos te worden maar wel strikt en consequent bouw je vertrouwen en vaardigheden tegelijk op met je hondje. Zo kan je jouw hondje voor zowel rust als straftijd naar de hondenbench sturen maar je moet voorzichtig deze balans opbouwen.

Wees realistisch

Veel te veel mensen worden boos of vinden dat hun hondje al verder moet zijn in zijn of haar ontwikkeling dan eigenlijk logisch is. Als je twijfels hebt, praat dan met andere hondeneigenaars of een professional op het gebied van honden opvoeden.

Op naar school

Over professionals gesproken. Wanneer je één hondje opgevoed hebt, heb je ze nog niet allemaal gehad. Voor iedere pup is een cursus handig. Niet alleen wordt jouw kennis opgefrist. Je spendeert ook een uur intensief met je pup en hij of zij leert omgaan met andere honden.

Geniet, het is zo voorbij

En als je weer voor de zoveelste keer een half opgevreten slipper moet weggooien onthoudt dan dat ook deze puppy tijd veel te snel voorbijgaat. Als ze jong zijn, halen ze het bloed onder je nagels vandaan maar zijn ze wel super schattig. Later gaat er iets van die schattigheid misschien weg maar heb je een trouwe vriend voor het leven die zich netjes gedraagt. Mits je consequent bent, genoeg traint en het geduld op kan brengen.

Auteur

info@accept-it.nl