Algemeen

Dat heb je goed gezien!

Wist je dat ruim zes op de tien mensen in Nederland een bril of lenzen draagt! Dat is meer dan de helft van de wereldbevolking! Niet zo gek dus dat er zoveel keus is als het gaat om brillen of lenzen. Maar niet iedere oplossing past voor iedereen en alhoewel sommige mensen geboren zijn met slechtere ogen, kan het ook op latere leeftijd verslechteren. In deze blog vertel ik je wat je dan kan doen. Lees je mee?

Je ogen getest

Om te weten of je een bril of iets dergelijks nodig hebt, zal je jouw ogen moeten laten testen. Dit kan je bij een opticien doen. Vaak kom je erachter dat je ogen wat slechter zijn als je er last van hebt in het dagelijks leven of als een ouder of verzorger het merkt. Over de tijd heen zal je dan vaker je ogen moeten testen zodat eventuele verbetering of verslechtering wordt opgemerkt.

Alle oplossingen

Er zijn in principe drie oplossingen wanneer je ogen wel wat hulp kunnen gebruiken. Je kan een bril nemen, lenzen of je ogen laten laseren. Voor iedereen is er een oplossing die bij diens wensen en leven past. Laat je hier goed over informeren.

Een bril voor verschillende doeleinden

Vele mensen hebben gedurende de hele dag een bril nodig maar soms heb je hem voor een specifieke reden nodig, bijvoorbeeld als je wilt lezen of wilt autorijden. Dan is de bril enkel nodig voor dat moment. Heb je een bril voor meerdere doeleinden nodig, dan kan je kijken naar een multifocale bril. Deze zijn geschikt voor zowel de gewone dag als het lezen, dan hoef je niet te wisselen en dat is wel zo makkelijk.

Af en toe nodig

Als je jouw bril niet elke dag nodig hebt, berg deze dan op vlak bij de plek waar je hem vaak gebruikt. Als je een leesbril hebt, neem die dan standaard mee in je tas en laat een bril voor het autorijden in de auto liggen na gebruik. Zo heb je hem altijd paraat en sta je niet ineens zonder, want dat zoiets onhandigs komt eigenlijk nooit uit.

Bij Charlie Temple

Voor mooie brillen ga je langs bij Charlie Temple. Hier hebben ze een breed assortiment aan brillen voor zowel mannen als vrouwen, in iedere vorm, maat en kleur. Kies één exemplaar dat bij iedere outfit past of ga jij voor meerdere brillen zodat je kan afwisselen?

Auteur

info@accept-it.nl

Een huisje uit de film

18 december 2021