Algemeen

Een huisje uit de film

Het is hartstikke mooi om een eigen huis te hebben. Zeker als het je eerste is, kan het heel spannend maar vooral leuk zijn. Of wanneer je eindelijk een plekje voor jezelf hebt wat je niet hoeft te delen met huisgenoten, voelt dat ook als een nieuw hoofdstuk. In deze blog vertel ik je over de mooiste interieurs en huizen, zo perfect als we ze in de films voorbij zien komen. Lees je mee?

Voor welke stijl ga jij?

Niet bij ieder filmbeeld wat jij voorbij ziet komen, denk je: ja, dat wil ik! Je moet dus eerst ontdekken wat jouw persoonlijke stijl is en welke elementen daarbij komen kijken. Ik zal een paar verschillende bespreken en zowel de binnen- als de buitenkant aantippen.

Klassiek en neutraal

Een populaire stijl is klassiek en neutraal. We zien in deze stijl veel hout en wit voorbijkomen en qua exterieur kan het vrijwel overal maar het idee komt van origine, en staat daarom het beste, bij een klassiek huis of appartement. Denk aan wit gestucte muren en oude gerenoveerde pleisterlijsten die het geheel iets ouds en rijks geven. Voeg mooie laminaat vloeren toe, die zijn namelijk makkelijker in onderhoud. En ga dan voor een visgraat vloer van laminaatenparket. Het verschil met echt hout merk je alleen qua onderhoud en dat pakt in het voordeel van het laminaat uit.

Het huisje in het bos

We mogen het huisje in het bos natuurlijk niet vergeten. Nee geen enge griezelverhalen hier. Meer liefelijke plekken die één zijn met de natuur. Overal staat het vol met tweedehands meubels in alle vormen en maten en planten in iedere hoek en gleuf. Het is in een huisje als dit een gezellige drukte. Een oud huisje in een natuurrijk gebied leent zich hier het beste voor maar er zijn studenten die van hun kleine kamertje een soort boshuisje in het klein en op hoogte maken.

Het stoere hoofdkwartier

Als laatste heb ik het stoere stulpje nog. Dit is veel meer minimalistisch vergeleken met de rest en de materialen zijn hard en koud. Denk aan steen en staal en leer. Ook hier wil je misschien wat warmte in brengen met een vloer van laminaat die lijkt op echt hout. Kies bewust wat je in een huis met deze stijl zet want over ieder meubelstuk moet zijn nagedacht. Hier brengt ieder meubelstuk namelijk vorm en functie samen. Dit interieur komt het beste tot zijn recht in een oud modern gebouw, zoals een omgebouwde fabriek bijvoorbeeld.

Auteur

info@accept-it.nl

Dat heb je goed gezien!

18 december 2021