Algemeen

Wat jij in je tuin moet hebben

Het hebben van een tuin is een enorme luxe! Een luxe die veel mensen over het hoofd zien. Van de week zag ik een documentaire over de huizen in New York City en voor hoeveel een studio van amper 10 vierkante meter verhuurd wordt. Toen keek ik bijna verliefd om mij heen naar mijn eigen huis en bleven mijn ogen nog iets langer hangen op de tuin. In deze blog vertel ik je hoe je jouw tuin optimaal benut. Lees je mee?

De flora en fauna

Een tuin is in principe een verlengstuk van je huis, een buitenkamer. En in de buitenlucht horen planten en beestjes. Een tuin zonder groen, is geen echte tuin. Maar planten kunnen veel tijd in onderhoud vergen en daar heb je wellicht niet altijd zin in. Deel je tuin daarom handig in en maak perkjes, zo kan onkruid ook niet overal gaan woelen. Daarnaast kan je ook wat onderzoek doen naar planten en gaan voor exemplaren die niet veel onderhoud nodig hebben.

Hang eens onderuit

Een tuin is er ook om in te ontspannen. Investeer in jezelf door een lekkere lounge set te kopen waarin je weg kan zakken. Zowel in de zomer als in de winter is dit fijn. Winter? Denk je nu. Jazeker, met een dekentje en een hete mok thee is het hartstikke lekker en gezond om buiten te zitten. Ja, een mooi tuinmeubel heb je echt nodig. Dan zal je zien dat je ook meer tijd in de tuin spendeert.

Alles lekker opgeruimd

Met al dat ontspannen en tuinieren, maken we natuurlijk een hoop rommel. Dat moet ergens naartoe. Niet iedereen heeft de luxe van een tuinhuisje dus waar laat je het dan? Nou in een opbergbox tuin bijvoorbeeld. Deze opbergdozen zijn bestand tegen de elementen en zien er ook nog eens chic uit! Opgeruimd staat netjes. Ze zijn in alle vormen en maten verkrijgbaar, dus er zit sowieso iets bij voor jouw tuin.

Voor de kleintjes

Voor kleine kinderen is een tuin helemaal het paradijs want er is een hoop te beleven in de buitenwereld. Kijk, als je kleine kinderen hebt, naar speelgoed dat goed tot zijn recht komt in de tuin, hen extra dingen kan leren, en geef deze buitenkamer zo nog een extra dimensie.

Iets extra’s

Als je geen kinderen hebt, of genoeg ruimte, wil je wellicht iets extra’s voor jezelf. Denk aan een mooie barbecue of een schommel in de tuin. Hartstikke leuk en een echte aanvulling!

Auteur

info@accept-it.nl

Een huisje uit de film

18 december 2021