Algemeen

De keuze voor een eigen huis

Het kopen van een eigen huis is een enorme stap en markeert voor veel mensen dan ook de start van een nieuw hoofdstuk. Men kan namelijk verschillende redenen hebben voor de koop van een huis en dat maakt iedere situatie ook uniek. In deze blog vertel ik je over de verschillende redenen voor een eigen huis en waar je op moet letten. Lees je mee?

Voor je eigen familie

Voor veel mensen is een verhuizing noodzakelijk als het gezin wordt uitgebreid. Dat kan te maken hebben met de wens voor extra ruimte. Maar ook met de wens voor een andere buurt, eentje die wellicht meer kindvriendelijk is dan waar je nu woont. Daarnaast moet je ook denken aan je hypotheekrente en voor hoelang je van plan bent op de nieuwe plek te gaan wonen. Dit heeft namelijk invloed op je maandlasten maar je zit hier na afsluiting wel aan vast.

Een fijne plek

De reden voor een verhuizing kan ook zo persoonlijk zijn als op zoek zijn naar een nieuwe plek waar je je wellicht fijner voelt dan je huidige woonplek. Dit is al een valide reden om op zoek te gaan naar een nieuw of eigen huis. Het moet immers een plek zijn waar je tot rust komt en je even af kan zonderen van de hectische buitenwereld.

Kort je reistijd in

Maar we zien ook vaak dat het te maken heeft met werk en vooral de reistijd van en naar de werkplek toe. Zo is het niet leuk om uren per dag in de auto te zitten of in het openbaar vervoer. En het is soms ook niet nodig. Je kan het plezier in je werk en wonen vergroten door te verhuizen. Tijd om op zoek te gaan dus naar een nieuw plekje.

Lang of kort

Zoals ik al zei, heeft de lengte van je hypotheek invloed op je maandlasten. Ga je voor een lange hypotheek dan zal dat je maandlasten omlaag brengen. Maar als je kiest voor een hypotheek van 5 jaar, wat relatief kort is, dan zal dat de kosten omhoogdrijven om zo aan het hypotheekbedrag dat je geleend is voor de koop, te kunnen komen.

Een passende hypotheek

Je moet uiteraard ook een hypotheek vinden die bij je past. Zo kan je van tevoren je hypotheek berekenen en de rentes en hypotheken van verschillende verleners vergelijken om zo te zien wat het beste uitkomt voor jou. Het is immers niet niks, de aankoop van een huis.

Auteur

info@accept-it.nl

Tips voor op reis

20 december 2021