Algemeen

Kleine producten verzenden

Als je een webwinkel hebt en daar kleine producten zoals naalden of knoopjes verkoopt, dan moet je de kleine producten ook op de juiste manier verpakken en verzenden. Veel startende webwinkels hebben hier moeite mee omdat ze er geen ervaring mee hebben. Ze vinden het lastig om de juiste verpakkingen te vinden en weten ook niet precies hoe ze het verzenden van deze producten het beste kunnen aanpakken. 

Welke verzenddozen ga je gebruiken?

Het is eerst belangrijk om te bepalen welke verzenddozen je gaat gebruiken. Aangezien het hier om kleine producten gaan die dus ook door de brievenbus passen, is het belangrijk om te kijken naar de verschillende brievenbusdoosjes. Je kunt kiezen uit wat ruimere brievenbusdoosjes, maar als de producten zo klein zijn dat er zeer veel ruimte over blijft, zou dit zonde zijn van het doosje. Het is in dit geval aan te raden om eens te kijken naar kartonnen enveloppen. Deze zijn extra stevig doordat ze van karton gemaakt zijn en kunnen ook tegen regen. Natuurlijk moeten ze niet kletsnat worden, maar een papieren envelop kan al scheuren bij enkele druppels. 

Het verpakken van het product 

Voordat je de bestelde producten gaat verzenden of inpakken in een brievenbusenvelop, is het belangrijk om de producten zelf te verpakken. Kleine producten kunnen zich tijdens het transporteren verplaatsen en dat is niet de bedoeling. De producten kunnen hierdoor beschadigd raken, maar ook komt het onprofessioneel over als je klant moet zoeken naar het product. Het is daarom slim om gripzakjes aan te schaffen, omdat een gripzakje de kleine producten bij elkaar houdt. Je kunt vervolgens het gripzakje met de producten in de brievenbusenvelop doen. Hierdoor kunnen de producten ook niet verplaatsen tijdens het transporteren. Mochten de producten breekbaar zijn, vergeet dan geen beschermende verpakkingsmaterialen toe te voegen. 

Hoe kun je de producten het beste verzenden?

Wanneer je de producten gaat verzenden naar de klant, dan heb je de keuze om de producten als brievenbuspost te verzenden of dit te doen met postzegels. Wat handig is, ligt aan het doelgroep van jouw webwinkel. Veel mensen willen weten wanneer het pakketje aankomt, ondanks dat het door de brievenbus past. Het is dan nodig om een tracking nummer aan te kunnen tonen, zodat je klanten het pakketje kunnen traceren. Dit is niet mogelijk als je het pakketje met postzegels verzend en je zult dan voor verzenden als brievenbuspost moeten kiezen. 

Auteur

info@accept-it.nl

De herfst komt eraan, wat nu?

30 september 2022