Algemeen

Onderweg met de motor

De kerst staat voor de deur en dan is de jaarwisseling natuurlijk niet ver weg. Maar in plaats daarvan, kijken we vooral uit naar het volgende jaar en we plannen onze tripjes als voor de lente en de zomer. Zo zijn we veel meer waarde gaan hechten aan onze bewegingsvrijheid. Voor veel mensen is een reisje met de motor een droom. In deze blog geef ik je wat tips voor het verwezenlijken van die droom. Lees je mee?

Alle kennis opgedaan

Voor je op een motor kan stappen, dien je een rijbewijs te hebben. Het halen van je motorrijbewijs kan best wat tijd vergen, dus houdt hier rekening mee. Stap ook echt pas op de motor als je geslaagd bent, anders vorm je een risico voor jezelf en voor andere mensen op de weg.

Je eigen exemplaar

En als je dat rijbewijs hebt, sta je voor de eerste keuze: ga je een eigen motor kopen of huur je er één. Maak voor jezelf een lijstje wat je eisen zijn en wat de voor- en nadelen van kopen en huren zijn. Als je incidenteel gaat rijden, kun je wellicht beter huren maar als het je primaire vervoersmiddel wordt, niet enkel voor de vakantie, dan is het het misschien waard om in een eigen exemplaar te investeren.

Plan de trip uit!

Tijd voor het allerleukste deel en dat is natuurlijk het uitplannen van de rit. Waar wil je naartoe? Rijd jij omhoog naar het Scandinavische landschap of ga je de warmte opzoeken in het zuiden. Hoeveel dagen trek je ervoor uit en rijd je naar een specifieke plek toe of ga je rondreizen van plaats naar plaats en kijk je waar het leuk is om te bepalen hoelang je blijft. Stel een budget vast, en vergeet ook de motorkosten daar niet in mee te nemen. Let ook op bestemmingen met goede wegen voor motorren, dat is niet geheel onbelangrijk.

Alles vooraf geregeld

En als je de weg op gaat, moet je uiteraard verzekerd zijn. Dat is zo als je in het buitenland gaat rijden, maar ook als je thuisblijft. Een ongelukje zit in een klein hoekje en je bent gewoon kwetsbaarder op de motor dan in de auto. Kies de beste motorverzekering voor jou uit, dat hoeft niet eens een heel karwei te zijn om af te sluiten. Je kan gewoon online motor verzekeren en dan zo de weg op. Het kan niet makkelijker!

Veel reisplezier!

Auteur

info@accept-it.nl