Algemeen

Tips voor iedere Zzp’er

Veel meer mensen kiezen er de laatste tijd voor om voor zichzelf te beginnen. Heel begrijpelijk. Jij hebt zo zicht en controle over je eigen carrière, je bepaalt zelfs je eigen uren! Wat je ook precies doet aan ZZP werk, er zijn een paar tips die voor vrijwel iedereen goed zijn. Algemene ZZP tips dus. In deze blog vertel ik je er een paar. Lees je mee?

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voor je begint, moet je je al goed voorbereiden. Het is immers een hele andere manier van werken dan de meeste mensen gewend zijn. Je hebt meer vrijheid maar ook meer verantwoordelijkheid. Voor jezelf wellicht, maar dat is misschien ook het belangrijkste aspect. Wat voor dingen komen er nog extra bij kijken als je voor jezelf begint? Qua financiën regelen bijvoorbeeld. Even informatie inwinnen dus, dat is het minste wat je kan doen voor je het roer zo omgooit.

Ook een diesel komt op gang

Iedereen wil natuurlijk meteen naar de top maar dat is niet realistisch en vaak blijft dat ook op dat niveau als je wel ineens uitschiet. Je hebt een werkwijze, een formule nodig die je kan vol blijven houden. Houdt er rekening mee dat dit uitzoeken en ontwikkelen tijd kost en dat je ook je eigen bedrijf en merk moet opbouwen. Niet alleen het praktische deel hiervan, maar ook de reputatie. Geduld is een schone zaak, dat is in het ZZP leven niet anders.

Een eigen netwerk

Als Zzp’er moet je het namelijk vooral van je netwerk hebben. Gelukkig kun je je aansluiten bij een platform hierop. Zo kom je in contact met andere Zzp’er en klanten. ZZP opdrachten in Amsterdam heb je dan veel sneller gevonden en zo kan je het opbouwen van je bedrijf een extra zetje in de rug geven. Het maakt niet uit in welk veld je werkt of waar je je in specialiseert of het nu om de bouw op ZZP opdrachten in de ICT gaat, je vindt het allemaal op Younited.

Praktische zaken op orde

Uiteraard moet je ook oog houden op de praktische kant van je dagelijkse werkleven. Zo raad ik het aan om ergens anders dan thuis te werken. Zo houd je privé en werk makkelijker gescheiden. Daarnaast wil je er misschien aan denken om een auto te nemen op ZZP basis zodat je ook lekker mobiel blijft. Kijk naar de mogelijkheden en wat voor jou van toepassing is.

Auteur

info@accept-it.nl