Algemeen

Een goede letsel advocaat ontzorgt je volledig

Wanneer je, door toedoen van een derde, een onhandige duikeling maakt en je daarbij blesseert ben je, in eerste instantie, vooral bezig met het vervoer naar het ziekenhuis, het ondergaan van een operatie en de fysiotherapie die daar op volgt. Dat is niet zo vreemd. Maar na verloop van tijd, dat kan al binnen een paar uur maar ook pas na een paar dagen zijn, kom je erachter dat je leven door deze duikeling volledig op zijn kop is komen te staan. Stel. Je struikelt over een opstaande stoeptegel en breekt je enkel. Dan kun je nog zo'n goede vrachtwagenchauffeur zijn, maar werken zit er dan, in ieder geval voorlopig, niet in. Je zult dan toch je hypotheek, de energierekening en de boodschappen moeten betalen. Je kunt, kortom, wel wat hulp gebruiken van een goede letsel advocaat.

Een goede letsel advocaat is goud waard

Maar een goede letsel advocaat kost jou niets. Jij kunt je volledig wijden aan je herstel, de fysiotherapie en misschien zelfs aan het omscholen. De letsel advocaat, bijvoorbeeld Letselschade Advocaat Utrecht kan je dan volledig ontzorgen. Hij of zij kan voor jou in conclaaf gaan met de verzekering van de tegenpartij. In het geval van een opstaande stoeptegel zal dat, in de meeste gevallen gaan om de gemeente.

Je wordt er niet rijk van

Je kunt niet, zoals in Amerika, een miljoenenclaim neerleggen en er van uit gaan dat deze wordt gehonoreerd. Je kunt er in Nederland op rekenen dat je een vergoeding krijgt voor misgelopen inkomsten, de kosten die je maakt om van en naar het ziekenhuis of de revalidatiekliniek te komen en een vergoeding van de eventuele kosten die je maakt om in je eigen huis te kunnen blijven wonen (denk dan bijvoorbeeld aan een traplift of een badkamer en slaapkamer op de benedenverdieping). Je wordt dus niet rijk van het inschakelen van een letsel advocaat.

Maar ik ben toch verzekerd?

Ja, je hebt een ziektekostenverzekering. Maar deze dekt niet alle schade. Zo kun je vanuit je eigen ziektekostenverzekering geen vergoeding ontvangen voor het mislopen van inkomsten uit arbeid. Ook wanneer je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt is de kans niet groot dat deze uitkeert als het aantoonbaar gemaakt kan worden dat, in het geval van bovenstaand voorbeeld, de gemeente verantwoordelijk is. Het is en blijft belangrijk om goed verzekerd te zijn, maar het is ook erg belangrijk om te weten bij wie je terecht kunt als je een rare duikeling hebt gemaakt.

Auteur

info@accept-it.nl