Technologie

Hoortoestel: mee met de tijd

Sommige zaken in het leven moet je soms gewoon accepteren, maar andere problemen kun je soms vrij simpel oplossen. Naarmate we ouder worden neemt ons gehoor af waardoor het steeds lastiger wordt van zo normale dingen te genieten. Denk bijvoorbeeld aan een mooi concert, de geluiden van de natuur buiten of simpelweg van je radio. Vroeger was deze veelvoorkomende slechthorendheid een groot probleem. Mensen werden sociaal buitengesloten omdat ze gesprekken niet meer konden volgen en hun eenzaamheid nam toe naarmate het gehoor afnam. De oplossingen om het gehoor te verbeteren waren dan ook enorm primitief. De Britse koningin Alexandra, vrouw van Edward VII, was gedwongen een grote hoorn te gebruiken om gesprekken te blijven volgen toen ze al vrij jong last kreeg van gehoorproblemen. We herinneren ons allemaal nog wel de piepende gehoorapparaten van onze opa en oma, die ook nog eens duidelijk zichtbaar waren voor iedereen. Voor sommige ouderen reden om een hoortoestel maar helemaal niet te dragen. Gelukkig zijn deze tijden voorgoed voorbij. Sterker nog: een hoortoestel is soms verdraaid handig want ook deze nu slimme apparaatjes gaan echt met de tijd mee.

Hoortoestel: handig voor jou?

Een hoortoestel is tegenwoordig klein en onopvallend. Er is zoveel keus dat je een hoortoestel kunt uitzoeken dat echt passend is bij de grootte van je oor. Ook kun je je hoortoestel aanpassen op de achteruitgang van je gehoor. Dit bepaalt ook weer de keuze van het juiste apparaat. Hoortoestellen zijn ook op andere manieren helemaal met hun tijd meegegaan. Je kunt ze koppelen aan je mobiel en daarna handige foefjes installeren zoals een vertaal app zodat je in het buitenland iedereen kan verstaan. Maar je kunt ook je hoortoestel afstemmen voor bepaalde gelegenheden zoals feestjes waarbij het geroezemoes om je heen flink kan afleiden van het gesprek dat je met een andere gast wil voeren. Maar ook het bijwonen van een concert wordt een stuk aangenamer als je je hoortoestel op de juiste manier afstemt.

Blijf er niet mee lopen

Ervaar je dus gehoorproblemen? Blijf er niet mee lopen. Met behulp van een audicien kun je een goed hoortoestel aanschaffen waardoor je weer volledig kunt deelnemen aan het sociale leven. Achteruitgang van het gehoor is natuurlijk niet leuk, maar er zijn veel slimme oplossingen om de schade te beperken. Dus verdiep je eens in alle mogelijkheden en koop een hoortoestel dat bij je past. Dan doe je weer mee!

Auteur

info@accept-it.nl