Algemeen

Omgaan met het winnen van een loterij

Het zal je maar gebeuren, je wint de loterij! Met oud en nieuw kennen we allemaal de welbekende staatsloterij. Je kan ervoor kiezen om een heel staatslot of een halve te kopen. Sommige geloven erin dat een speciaal getal op het einde van je staatslot geluk zal brengen en andere geloven juist weer dat een willekeurig nummer je naar die miljoenen zal helpen. Met spanning wacht je af of jouw staatslot bij de gelukkige zit. Op zo’n moment ben je eigenlijk al blij met alles, al is het “maar” €100,-. Als je in eerste instantie een hele grote prijs wint zal je het misschien niet gelijk geloven. Het is natuurlijk ook niet niks als je opeens zoveel geld verdient. En dan is nog de grote vraag, wat ga je er mee doen? In deze blog vertellen we je alles over het omgaan met een grote hoeveelheid geld.

Het besef

Op zo’n moment zelf kan je je geluk natuurlijk niet op. En de volgende dag zal het pas echt indalen. Het besef van een hele hoop geld dat nu op je bankrekening staat. In ons eigen instinct is het zo dat je gelijk de behoefte zal hebben om er veel van uit te geven. Maar de eerste tip is dan ook gelijk. Geef echt niet gelijk alles uit. Natuurlijk is het niet erg als je op dat moment zelf de dingen koopt die al heel lang op je verlanglijstje stonden. Dit kunnen bijvoorbeeld hottubs zijn of die ene mooie handtas waar je al jaren van droomt. Een elektrische hottub kopen is voor velen al een droom en als ze die dan in werkelijkheid kunnen brengen is dat natuurlijk helemaal leuk. Daarna is het belangrijk om schulden of leningen af te betalen. Het geeft toch een lekker gevoel als dat allemaal is afgelost en als je daar geen omkijken meer naar hebt.

Privacy

De namen van de meeste winnaars in de loterij worden in de media gepubliceerd, en je zal waarschijnlijk verzoeken krijgen voor het houden van een interview met lokale kranten en radiozenders. Misschien ben je in staat om je privacy te beschermen door de manier die je kiest om je winst in ontvangst te kunnen nemen. Of misschien kun je gebruik maken van wettelijke regels (legal entity) om je te helpen bij het verbergen van je identiteit. Denk er goed over na of je wel of geen aandacht wilt van de media. Het is erg leuk om op het 8 uur journaal te komen en per direct een beroemdheid te worden, maar die bekendheid gaat gepaard met een aantal ongemakken. En naast al deze belangrijke dingen is het natuurlijk voornamelijk ook heel erg veel genieten!!!

Auteur

info@accept-it.nl