Lifestyle

Een usb c adapter is de oplossing voor je problemen

Je hebt een kabel nodig met usb-c aansluiting, maar dit heb je helaas niet in huis. Wel heb je een kabel met een micro-usb aansluiting liggen. Je kunt nu natuurlijk een kabel gaan kopen met usb-c aansluiting, maar er is nog een andere mogelijkheid. Wat die optie is? Daar zul je spoedig achter gaan komen.

Een adapter als oplossing

De oplossing op het hierboven beschreven probleem is een usb c adapter. Overigens is er niet alleen een usb c adapter voor micro-usb aansluitingen, maar voor zo’n beetje elk denkbare aansluiting. Een usb c adapter zorgt ervoor dat een kabel naar keuze met behulp van een tussenstukje een usb c aansluiting krijgt. Zo hoef je niet een volledig nieuwe kabel aan te schaffen. Veel apparaten hebben tegenwoordig een usb c poortje in plaats van bijvoorbeeld micro-usb. Het is dan dus ook noodzakelijk dat je een kabel hebt met een usb-c aansluiting. De usb c adapter biedt hiervoor de perfecte oplossing voor zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult maken.

De juiste poort creëren

Naast de adapter die van elke aansluiting een usb-c aansluiting kan maken, is er ook een usb c adapter die van elke poort een usb-c poort kan maken. Heb jij een apparaat waar een micro-usb in moet, maar heb je alleen nog maar kabels thuis met een usb-c aansluiting? Met de zojuist beschreven adapter die je simpelweg in de oplaadpoort van je apparaat steekt, creëer je heel makkelijk een usb-c poort. Je hoeft geen micro-usb kabel te kopen en je huidige kabel kun je nu gebruiken op al je apparaten.

Producten met elkaar verbinden

Met een adapter wordt het zelfs mogelijk om producten met verschillende poorten met elkaar te verbinden. Een product met micro-usb poort en een ander product met usb-c poort kun je nu makkelijk koppelen. Aan een kabel met micro-usb aansluiting en aan de andere kant een normale usb-aansluiting, plaats je een usb c adapter. Nu heb je een kabel met aan de ene kant micro-usb en aan de andere kant usb-c. Erg praktisch. Een usb c adapter heeft immers niet alleen de functie om apparaten op te kunnen laden zonder nieuwe kabel nodig te hebben. Ook bestandsoverdracht wordt hiermee namelijk mogelijk gemaakt.

Er bestaan dus ontzettend veel soorten usb c adapters met elk hun eigen functionaliteit. Voor elke situatie is er wel een oplossing beschikbaar. Kijk online naar de juiste adapter en los je problemen met betrekking tot kabelaansluitingen of apparaat poorten eenvoudig op.

Auteur

info@accept-it.nl